Francisco Chávez Abarcát szerdán 30 év börtönre ítélte a havannai bíróság terrorizmus miatt, mivel bebizonyosodott, hogy ő a felelőse a ’90-es évek végén történt merényleteknek, írja az elmundo.es.

Az ítélet ellen még fellebbezhet a Kubai Legfelsőbb Bíróságnál, ám a Granma kubai pártlap szerint „számos dokumentum és szakértői bizonyíték” szól a „Pocakos” becenévre hallgató Abarca ellen, amelyek fényt derítettek bűnösségére. Ezek szerint a cselekmények egy részét ő követte el, másokra „csak” parancsot adott. Volt társai közül ketten is tanúskodtak ellene, így a szintén salvadori Raúl Ernesto Cruz León, és a guatemalai Nader Kamal Musallam Barakat szintén valamelyik kubai börtönben tölthetik az elkövetkező néhány évet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A merényletsorozat turisztikai csomópontokat, illetve szállodákat érintett, és egy olasz turista halálát okozta. Abarca a Castro-ellenes Luis Posada Carrilesszel – állítólag az ő nevéhez fűződik több merénylet - is kapcsolatban állt, és végrehajtotta a parancsait.

A salvadori férfit júliusban tartóztatták le Venezuelában, amint épp hamis útlevéllel próbált belépni az országba. A hatóságok szerint egyébként ott is kormányellenes merényleteket tervezett, majd kiadták Kubának, hiszen Castróéknak már régóta fájt a foguk Abarcara.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr682534475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása