Az ex-vezér múlt héten adott interjút Jeffrey Golberg amerikai újságírónak, melyben kifejtette, hogy a „kubai modell” nem exportálható, hiszen az a szigetországban sem működik.

 

Az interjú napokon keresztül zajló, több órás beszélgetésekből állt össze, melyen részt vett a szintén amerikai külpolitikai szakértő, Julia Sweig is. A „Kuba-specialistának” számító Sweig szerint a volt elnök nem utasította el a forradalom eszméit, csupán „beismerte, hogy a kubai modell esetében az államnak túl nagy szerepe van az ország gazdasági életében”. Hozzátette, hogy Castro ezzel a kijelentésével ki akarja kövezni az utat, Raúl Castro reformtörekvései előtt, melyeknek valószínűleg sok ellenzője lesz majd a bürokrácia „ortodox kommunista” tagjai között.

 

Goldberg interjúsorozatának második részében szóba kerültek Castro mostani kedvenc témái is, nevezetesen az arab-izraeli konfliktus, illetve az iráni helyzet kapcsán pedig egy esetleges nukleáris háború kitörése.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr822283325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása