Fidel Castro minden jel szerint úgy érezte, hogy korábbi szavai - miszerint a kubai modell már nem működik - módosításra szorulnak. Egy minap adott sajtótájékoztatón így fogalmazott: "A kapitalista rendszer az, ami nem működik. Nemhogy az Egyesült Államok, de a világ számára sem." Természetesen védelmére kelt saját "találmányának" is, és állította, hogy a kubai szocializmus nem vesztette érvényét. Azt azonban hozzátette, hogy nem kitaláció az, amit az ominózus interjút készítő Jeffrey Goldberg állított, csupán arról van szó, hogy az amerikai újságíró félreértette Castro szavait.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egykori vezér egy újabb önéletrajzi könyvének havannai sajtótájékoztatóján talált alkalmat a magyarázkodásra. Elmondása szerint Goldberg azt kérdezte tőle, hogy "érdemes-e még külföldön meghonosítani a kubai modellt", amelyet a 84 éves Castro úgy értelmezett, hogy az állítás magában foglalja a forradalmat is, így erre válaszolta azt, hogy a kubai modell már náluk sem működik.

"Tulajdonképpen szórakoztat, ahogy a szavaimat értelmezte... Az igazság az, hogy a válaszom pont az ellenkezője volt annak, mint amit az észak-amerikai újságírók tolmácsoltak. Az álláspontom az - mint ahogy mindenki ismeri -, hogy a kapitalista rendszer nem működőképes sem az Egyesült Államok, sem a világ számára, amelyet egyébként válságból válságba hajszol, melyek egyre súlyosabbak, világméretűek, szabadulni pedig nem tud tőlük."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr762292695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása