Két héttel titkos medenceműtétje után, Hugo Chávez Fidel Castro oldalán jelent meg tegnap a kubai állami televízióban.

„Testvéri találkozó keretein belül gyűlt össze Fidel Castro elvtárs és Hugo Chávez Frías elnök úr, akik a közös múlt eseményeit idézték fel. A kellemes eszmecserén Chávez családtagjai is részt vettek.” – hangzott az állami televízió híradójában közölt riport narrációjában. A pár perces képsorok a lábadozó venezuelai elnököt, és a mellette sétáló Fidel Castrot mutatták. Mindketten sportos öltözetet viseltek – Castro a már védjegyévé vált Adidas melegítőben pompázott -, és meghitten beszélgettek egy villa udvarában, illetve szalonjában. A nem egészen egy perces riportban úgy tűnt, Chávez felépülése jól halad, végig élénk volt és mosolygott, ami nem csoda, hiszen régi jó barátjával diskurálhatott, és olvasgathatta a hivatalos pártlapot.

A narráció rövid szünetében tradicionális venezuelai zene szólt a háttérben, de a riportból nem derült ki, hogy pontosan miről beszélt a két jóbarát, illetve hol lábadozik Hugo Chávez, aki sokáig titokban tartotta a műtét tényét, így rögtön megkezdődtek a találgatások, miszerint valamilyen súlyos betegségben szenved. Végül a venezuelai külügyminiszter két héttel ezelőtti nyilatkozatából derült ki, hogy medenceműtétről van szó, ám a fenti képsorok tanúsága szerint Chávez állapota nem volt olyan súlyos. „Hozzanak békét ezek a képsorok a venezuelai emberek számára, akik aggódtak az elnök egészségéért.” – mondta Andres Izarra kommunikációs miniszter a venezuelai állami televízióban. A kormány szerint az elnök a július 5-i nemzeti ünnepre már otthon lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr353023949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása