Fidel Castro - szinte napra pontosan - négy éve mutatkozott utoljára nyilvánosan, így sokan bocsátkoztak találgatásokba (hogy)létét illetően. Kuba első embere azonban az elmúlt egy hétben duplán is rácáfolt az esetleges kétségekre: ha nem is a hajdani lendülettel, de él és virul.

A csöndet július 7-én törte meg – bár az elmúlt évben is fogadott külföldi vezetőket kórházi betegágyánál, illetve otthonában -, amikor ellátogatott egy havannai kutatóközpontba. Az esetről először egy kubai újságíró és blogger, Noralys Morales Aguilera számolt be: „Mosolygósnak és egészségesnek tűnt.” A kurta leírás mellé képeket is mellékelt Castroról, aki fehér Nike szabadidőruhában jelent meg, többek által támogatva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután napvilágot látott a bejegyzés, az ország egyik hivatalos orgánuma – itt jelennek meg a Fidel Castro által írott cikkek, melyek Reflexiones de Fidel néven futnak már jó ideje -, a cubadebate.cu oldal is megerősítette a hírt, öt olyan képet mellékelve, melyeket egyik fia, Alex Castro készített.

 A kutatóközpontban tett látogatás egyébként egy napra esett Raúl Castro azon bejelentésével, miszerint szabadon engednek 52 politikai foglyot.

 A 83 éves Castro 2008-ban adta át a vezetést fivérének Raúlnak, miután egészségi állapota miatt már nem tudta vállalni ezt a feladatot. De közben is aktív maradt, cikkeket írt, és fogadta külföldi vendégeit, sőt, még most is ő a Kommunista Párt főtitkára.

 Ma este pedig egy kubai televízióadásban jelenik meg az egykori vezető. A "Speciális Kerekasztal” nevet viselő műsort több csatorna és rádióadó is közvetíti majd. A vita témája pedig a Közel-Keleten folyó veszélyes történések lesznek. – számolt be az elmundo.es.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr392146193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása