Laura Pollán, a Damas de Blanco csoport szóvivője az ELMUNDO TV-nek tegnap adott nyilatkozatában átverésnek nevezte a kubai kormány új rendelkezését. Az a speciális státusz, amelyet a Kubában maradást választó foglyok kapnak – akiket egyébként még ki sem engedtek – ugyanis szerinte nem igazi szabadság, hiszen büntetésüket nem törlik el véglegesen, ráadásul a kormány Genfben azt ígérte, hogy szabadon engedik a bebörtönzött ellenzékieket.

 

Pollán nem csak a maga nevében, hanem az összes még fogságát töltő, de elméletileg már szabadon bocsátott fogoly, és azok hozzátartozói nevében is beszélt. Tizenketten vannak, akik nem kívánják elhagyni Kubát, és akik megkapják ezt a speciális státuszt, ha egyszer, az ígéreteknek megfelelően kiengedik őket a börtönből.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ez nem szabadság, ez a fogság egy másik formája, csak éppen otthoni. Ez nem igazság.” – mondta az asszony, akinek férje Hector Maceda is még börtönben van. Hozzátette, hogy a Damas de Blanco csoport „arra kér minden jó szándékú embert, civil szervezetet és kormányt, amely szimpatizál velük, hogy kérjék a kubai kormánytól azon tizenkét ember büntetésének eltörlését, akik nem szeretnének száműzetésbe vonulni, hanem az országukban maradnának”. Pollán lelkesítő szavakkal fejezte be az üzenetet, hangsúlyozva, hogy soha nem adják fel a küzdelmet, hiszen amíg egy olyan bebörtönzött is van Kubában, akit a kormánnyal ellentétes nézetei miatt fosztottak meg szabadságától, addig Damas de Blanco is lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr442350797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása