Az elpais.es tegnapi híre szerint a kormány az elkövetkezendő pár napban három politikai bebörtönzöttet enged szabadon, de ezúttal nem a Grupo 75 még fogságban lévő tagjait, hanem tőlük független személyeket.

 

Ezzel egy újabb elbocsátási hullám indulhat el, állítja a napilap. Júliusban a Katolikus Egyház és a kormány egyezsége alapján 52 ellenzéki - A Gruopo 75 tagjai - szabadon bocsátását kezdték meg, eddig 39-en utaztak Spanyolországba, 13-an még Kubában tartózkodnak - fogdában -, és szinte mindegyikük az anyaországban maradást választotta.

 

Az „új hullám” által hamarosan szabadon távozó férfiak Circo Pérez Santana, Arturo Suárez Ramos, és Rolando Jiménez Posada napokon belül családtagjaikkal együtt Spanyolországba utazna. Suárez Ramos eddig 23 évet - a második leghosszabb időt börtönben töltő politikai fogoly Kubában – ült kalózkodásért, illetve illegálisan akarta elhagyni az országot. Jiménez Posadat 2003-ban ítélték el, hatósági közeg megsértéséért, államtitkok felfedéséért. Pérez Santana 16 éve ül börtönben, és még négyet kellett volna letöltenie, az ellene felhozott vádak szerint kalózkodásért, engedély nélküli fegyvertartásért, és ő is illegálisan próbálta meg elhagyni az országot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr642362686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása