Az Asszonyok Fehérben nevű szervezet egy 113 nevet tartalmazó listát adott át a kubai Katolikus Egyház képviselőjének a múlt héten, abban a reményben, hogy a „Grupo 75” bebörtönzötteinek szabadon bocsátásának mintájára náluk is elérhetik ugyanezt.

„Vannak olyan rabjaink, akik elsőbbséget élveznek, olyanok, akik a büntetésük kétharmadát már letöltötték, és a büntetési szabályzat szerint „túlfutók”, így joguk van a feltételes szabadságoz.” – mondta az asszonyok vezetője, Laura Pollán. az El Nuevo Heraldnak. „Az egyháznak meg kell vizsgálnia ezeket az eseteket, és arra kell kérnie a kormányt, hogy adja meg az elítélteknek azt, ami valójában megilleti őket.” – tette hozzá.

A Katolikus Egyház közbenjárásának köszönhetően eddig 52 politikai foglyot engedtek szabadon, melyek közül 39-en már Spanyolországban vannak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr292381108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása