„Az elkövetett hibák közül a legjelentősebb az volt, hogy azt hittük ismerjük a szocializmust, és tudjuk hogyan kell felépíteni”. – mondta szerdán egy televíziós felvétel alkalmával Fidel Castro volt elnök. Szavai egy 2005-ös beszédéből valók, melyet szerdán ismét előadott, mondván, akkori gondolatai aktuálisabbak, mint valaha.
 

Ismételt szereplésének célja öccse, Raúl gazdasági reformjainak – amely kifejezés használatát Fidel elutasítja, helyette a „szocializmus aktualizálásáról” beszél – támogatása volt. Sőt, az előbbieknél is tovább ment az önostorozásban:

„Hülyék volnánk azt hinni, hogy a gazdaság egzakt és örök tudomány. A mondandónk értelmét vesztené, ha elhinnénk, hogy ma a gazdaság pont olyan, mint 50, 100, vagy 150 évvel ezelőtt, Lenin vagy Marx idejében.” Azért hozzátette, hogy a reformok – vagy aktualizálás – elengedhetetlen a forradalom megmentéséhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr342457230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása