A 88 éves Granado múlt szombaton természetes halállal hunyt el Havannában, tájékoztatta a közvéleményt családja.

Che Guevara jóbarátja és útitársa Argentínában született, ám már 50 éve Kubában élt. Gyerekkora óta ismerte a forradalmárt, és társa volt azon az 1952-ben kezdődött, Dél-Amerikát átszelő nagyrészt motoron megtett úton, amely nagy hatással volt mindkettőjük, ám leginkább Che Guevara politikai szemléletére, és életének későbbi alakulására. Granado motorján - amelyet Poderosanak neveztek – tették meg az utat, majd 9 hónap elteltével Venezuelában váltak el egymástól. Ezután visszatért Argentínába, hogy szakmájában, biokémikusként dolgozzon, ám a kubai forradalom kitörése után Che meghívta őt a szigetországba, ahol 1961-ben le is telepedett feleségével és gyermekeivel.

A kubai állami televízió is megemlékezett Granadoról, akit úgy jellemeztek, mint „Kuba hű barátja”, majd bejelentették, hogy az elhunyt kérésére, most szombaton hamvasztják el, a hamvakat pedig Kubában, Argentínában és Venezuelában szórják szét.

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr172726664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása