A 15 évre ítélt amerikai Alan Gross számára esély nyílhat, hogy szabaduljon börtönéből. A kubai állam függetlensége és területi integritása elleni bűncselekmények elkövetése miatt elítélt férfi fellebbezési tárgyalására pénteken kerül sor Havannában.

Grosst márciusban ítélték el, miután a Development Alternatives (DAI) munkatársaként egy fejlődést és demokráciát elősegítő program keretein belül telefonokat és számítógépeket osztott szét a lakosság körében. A kubai hatóságok azonban nem nézték jó szemmel tevékenységét, és a vádak szerint az illegálisnak minősülő műholdas eszközöket az amerikai kormány ügynökeként azért osztogatta, „hogy megdöntsék a kubai forradalmat”. – áll a cubadebate.cu. oldalon.

A 61 éves férfi elleni ítélet szinte megbénította a két ország közötti – az Obama kormányzat idején kezdődött - közeledési folyamatot.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr763085340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása