Hét évre ítélték azt a spanyol újságírót, akit eddig kiskorúak megrontásával vádoltak. A férfi három éve a kubai gyermekprostitúcióról készített riportot.
 

Sebastian Martínez Ferratét 2010 júliusában vették őrizetbe, miután üzleti ügyben Havannába érkezett. „Semmit sem tettem. Soha nem rontottam meg semmilyen kiskorút, nincs semmilyen alapja a vádaknak. Egy riportot készítettem, amit bemutattak a Telecinco televíziócsatornán. Ez minden bűnöm.” – nyilatkozta néhány hónapja az 57 éves férfi az El Mundonak. A Havannában forgatott ominózus riportban Martínez annak járt utána, hogy turisták milyen könnyen létesíthetnek szexuális kapcsolatot – akár 100 dollárért cserébe – kiskorúakkal, többnyire 16-17 éves lányokkal. A riport spanyolországi bemutatója után nem sokkal felhagyott az újságírással, majd a turizmusban helyezkedett el. Új hivatása kapcsán érkezett két évvel később Havannába, ám már a repülőtéren letartóztatták. Őrizetbe vétele óta a La Condesa börtönben ült, 60 km-re Havannától.
 

Bírósági ügye elég homályosan alakult, először gyermekprostitúcióval és kerítéssel vádolták, majd a bíróság ejtette ezeket a vádakat, azonban továbbra sem engedték szabadon. Májusban ismét vádat emeltek ellene – ezúttal kiskorúak megrontásáért -, az elmúlt hetekben pedig megszületett az ítélet.
 

 

Nem ez volna az első eset, hogy a Kubára nézve kompromittáló anyagokat készítő újságírókat a kubai hatóságok rövidebb vagy hosszabb időre kivonják a forgalomból. Az El Mundo munkatársa, Carlos Hernando kifejezetten szerencsésnek mondhatja magát, hiszen néhány hónaoja fenyegetéssel és többórás kihallgatással úszta meg a hatóságok haragját.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr253166025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása