A kubai elnök biztosította a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) küldötteit arról, hogy „megtartja a szavát”, vagyis végigviszi a júliusban megkezdett szabadon bocsátási akciót. Leire Pajín Iraola és Elena Valenciano Martínez múlt héten tárgyaltak Havannában Castróval.

 

 

 

 

 

 

 

 

A több mint két órán át tartó megbeszélésen nem csupán a foglyokról esett szó, hanem Kuba gazdasági helyzetéről is.  A terv szerint „keresztülviszik azokat a szükséges változtatásokat, amelyek szükségesek a gazdaság fellendítéséhez, illetve tehermentesítik az államot.” Valenciano szerint a kubai kormányzat tisztában van azzal, hogy szükséges a gazdasági rendszer megújítása annak érdekében, hogy hatékonyan működjön. Hozzátette azonban, hogy nehéz lesz a reformokat foganatosítani, ha az USA továbbra is fenntartja a blokádot, az EU pedig a Közös Álláspontot, adta hírül az elpaís.com.

Múlt héten érkezett Madridba az egyik utolsó szabadon engedett ellenzéki, így már huszonnyolc volt bebörtönzött hagyta el Kubát július óta.

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr72283152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása