A napokban újraindult a Kuba és Egyesült Államok közötti postai szolgáltatás, amely január óta szünetelt. Noha bizonyos szigorítások még élnek, már lehetséges levelet küldeni az USA-ból, írja az elmundo.es.

A postai szolgáltatás újraindítása annak köszönhető, hogy az amerikai fél lazított a biztonsági szabályokon, amelyek az Egyetemes Postaegyesület minden tagországra érvényesek.” – áll a Kubai Posta által kiadott közleményben. Bizonyos megszorítások azonban még mindig élnek, köztük az Amerikából küldött csomagokra érvényesek is.
Kuba január 21-én jelentette be az USA-ba történő postai szolgáltatás ideiglenes felfüggesztését, miután a harmadik országon keresztül küldött levelek és csomagok rendre visszajöttek. Akkor külön hangsúlyozták, hogy nem a karibi ország elleni hadjáratról van szó, hanem minden országot érintő megszorításokról, ugyanis tavaly ősszel több levélbombát is címeztek az Egyesült Államokba.

Mivel a két ország között évtizedek óta nincs közvetlen postai szolgáltatás, Kubából csupán egy harmadik ország légitársaságán keresztül lehet levelet és csomagot küldeni az Egyesült Államokba. A két ország közötti közvetlen postai szolgáltatást 1963-ban függesztették fel. Három éve azonban, a kubai kormány és az Obama-adminisztráció közötti párbeszédnek köszönhetően ismét lehetett levelet küldeni az USA-ba, azonban mindezt egy harmadik országon – pl. Mexikó, Kanada – keresztül.

Az elmundo.es szerint a Kubából feladott levelek és csomagok mintegy 25%-a az Egyesült Államokba van címezve, ami nem meglepő, tekintve az ott tartózkodó kubaiak számát, amely több mint egymillióra tehető.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr242817362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása