Igazságot követelnek annak a 14 éves fiúnak a családtagjai, akit egy rendőr ölt meg július közepén Havanna egyik legszegényebb és legveszélyesebb negyedében.

„Egy mamoncillo (helyi gyümölcs) fa tetején voltak, amikor az El Pinto néven ismert 60 éves férfi figyelmeztetés nélkül lövöldözni kezdett.” – nyilatkozta az El Nuevo Heraldnak Laritza Diversent, az áldozat családjának ügyvédje, akit a szülők azért bíztak meg, mert „úgy gondolják, hogy a hatóságok nem fognak igazságot szolgáltatni.”

Angel Izquierdo unokatestvérével és egy barátjával Mantillában - Havanna egyik hírhedt negyedében - szedett gyümölcsöt a volt rendőr házának kertjében, amikor meglepte őket Amado Interián. A férfi egyből fegyvert rántott, és halálos sebet ejtett a 14 éves Izquierdon, aki a helyszínen elvérzett. „Az édesanyja, Raiza Medina fel van háborodva, ugyanis az orvosok szerint a halált kóros vérszegénység okozta.” – mondta az ügyvédnő. A hatóságok minden erejükkel igyekeznek eltussolni az ügyet, a helyi média egyáltalán nem számolt be az esetről, és a fiú temetésén is számos rendőr és állambiztonsági ügynök vett részt. Ezt Elizardo Sánchez, egy illegalitásba kényszerült, emberi jogokat védő szervezet elnöke is megerősítette. A helyieket azonban annyira felháborították a történtek, hogy a megjelentek közül – a családtagokból, ismerősökből, és szolidaritásukat kifejezni vágyó ismeretlenekből álló gyászolók – többen is kormányellenes jelmondatokat kiabáltak.

Könnyen lehet, hogy az ügy a temetéssel véget is ért, hiszen az ügyvédnőnek nincs tudomása róla, hogy a rendőrség megindította volna a nyomozást, vagy akár letartóztatásba helyezte volna a férfit.

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr843112045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása