Az iráni elnök kubai látogatása alatt egy új, békésebb és humánusabb világrend megteremtéséről beszélt, amelyet szerinte még azelőtt kell létrehozni, hogy a kapitalista rendszer „bomlása és bukása” bekövetkezne, írja az El Nuevo Herald.

„Ébernek kell lennünk. Ha mi nem tervezzük meg az új világrendet, akkor a rabszolgatartók utódai és a kapitalisták teszik meg helyettünk, akik majd kontrollt gyakorolnak felettünk, és ránk erőltetik az új rendszert” – mondta a havannai egyetem diákjainak az iráni elnök.

Mahmúd Ahmadinezsád latin-amerikai körútja harmadik állomásaként látogatott szerdán Kubába, hogy 24 órás ott tartózkodása alatt előadást tartson, valamint találkozzon Raúl Castróval. Az „anti-imperialista túra” keretein belül ezt megelőzően Venezuelában és Nicaraguában tette tiszteletét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahmadinezsád villámlátogatása két órás csúszással kezdődött, de ez sem állta útját annak, hogy a havannai egyetemen a politikaudományok díszdoktora címmel tüntessék ki. Az intézményben tartott előadásában keményen kritizálta az imperializmust, a kapitalizmust, amelyek az iráni elnök véleménye szerint zsákutcának bizonyultak.
„Amikor már nincs helye logikának, fegyverekhez nyúlnak, ölnek és rombolnak. Ma már semmije sem maradt a kapitalizmusnak, csupán az öldöklés.” – mondta az elnök, aki felszólalásában nem tért ki sem az atomprogramra – hétfőn jelentette be a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség, hogy Iránban már folyik az urándúsítás új szakasza - sem a szerdai robbantásban életét vesztett iráni atomtudósra.

A szoros program következő állomása a havannai Forradalmi Palota volt, ahol Raúl Castróval volt találkozója, ám Ahmadinezsád három és fél órással késéssel érkezett a találkozóra. Bár az információt egyelőre nem erősítették meg, nem kizárt, hogy ez idő alatt az iráni elnök Fidel Castrónál járt.

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr793540310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása