„Ez egy igazságos döntés, kiegyensúlyozott válasz, hiszen Kubában továbbra sem javul az emberi jogok kérdése.” – mondta Elizardo Sanchez, a Kubai Emberi Jogi Bizottság elnöke. A szervezet egyébként illegálisnak számít az országban, de a kormány egyelőre megtűri jelenlétét.

Hétfőn tartott luxemburgi ülésén az Európai Unió huszonhét külügyminisztere döntött a Posición Común, vagyis a Közös Álláspont fenntartásáról. A megállapodás 1996 óta él, melynek célja, hogy ezzel az EU felől érkező nyomással Kubában előmozdítsa a demokratikus lépéseket, a fejlődést, és az emberi jogok tiszteletben tartását.

„Úgy gondoljuk, hogy fenn kell tartani a Közös Álláspontot, mivel a közel negyven politikai fogoly szabadon engedése nem jelenti azt, hogy megindultak volna a változások.” – tette hozzá Berta Soler, a Damas de Blanco egyik tagja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr152401638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása