Helyi idő szerint csütörtök délután lezuhant egy utasszállító repülőgép Kubában, Sancti Spíritus közelében. A Havanna és Santiago de Cuba között közlekedő járművön 68-an utaztak, ebből heten a személyzet tagjai. A hivatalos orgánumnak számító cubadebate.cu szerint senki nem élte túl a katasztrófát.

Az Aerocaribbean légitársaság ATR-72 gyártmányú gépe helyi idő szerint 16:45-kor indult el Santiago de Cubaból 68 személlyel a fedélzetén, amelyek között külföldi állampolgárok is voltak, spanyol, argentin, mexikói, holland, német, osztrák, francia, olasz, japán, és venezuelai turisták. Az indulás után egy órával, 17:42-kor (22:42GMT) vészjelzést adott le, majd elvesztette a kapcsolatot a légiközlekedés embereivel, kigyulladt, és egy rendkívül nehezen megközelíthető helyen zuhant le, Sancti Spíritu közelében, Guasimal külvárosában. Az elpais.es értesülései szerint eddig 6 holttestet emeltek ki a roncsok közül.

 

A Kubai Repülési Intézet munkatársa szerint már folynak a nyomozások, hogy felfedjék a baleset okait, amiről egyébként nem sokat lehet tudni, csupán annyit, hogy a repülőgép kedvezőtlen időjárási feltételek mellett szállt fel. A sziget keleti része egyébként készültségben volt a Tomás nevű trópusi vihar miatt, és arra gyanakodnak, hogy ez okozhatta a kedvezőtlen időjárási viszonyokat.

Kubában legutóbb 2002-ben történt légibaleset, amikor egy Cayo Coco és Cienfuegos között közlekedő Antonov típusú repülőgép zuhant le. Túlélők akkor sem voltak.
Az utóbbi évtizedek legsúlyosabb esete azonban 1989-ben történt, amikor egy Havannából Milánóba tartó utasszállító nem sokkal a felszállás után lezuhant, és a 126 utas közül egy sem élte túl a szerencsétlenséget. A repülőgép maradványai ráadásul havannai házak tetejére hullottak, így 40 további áldozatot követelt a katasztrófa.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr12425351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása