Egy nappal a baleset után, pénteken megtalálták annak a repülőgépnek a fekete dobozát, amely helyi idő szerint csütörtökön zuhant le Kubában, az összes utas halálát okozva.

A hatóságok remélik, hogy így fény derül a repülőgép kigyulladásának, majd lezuhanásának okára. Eddig egyébként a Tomás nevű viharra – amelyet a napokban hurrikánná minősítettek - gyanakodnak, amely miatt az ország keleti része csütörtökön készenlétben állt, illetve az időjárási körülmények már a felszálláskor sem volta kedvezőek.

A cubadebate.cu állami weboldal szerint sokan segítenek a mentési munkálatokban, többek között a Vörös Kereszt, a kubai Egészségügyi Minisztérium, és a Forradalmi Hadsereg mentőcsoportjai, ám külföldi segítséget nem kérnek.

„Kubának megvan a kapacitása, hogy elvégezze a nyomozást.” – írják a Granma napilapban, ahol kiemelték, hogy az ország rendelkezik mindazon anyagi eszközzel, amely szükséges a nyomozáshoz, így elutasítják a felajánlott külföldi segítséget.

A szerencsétlenség okai között felmerült a repülőgép állapota is, amelyről eddig nem sokat tudni. „A baleset okai egyelőre nem ismertek.” – nyilatkozták az ATR részéről egy sajtóközleményben, hozzátéve, hogy egy technikusokból álló csapatot bocsátanak a kubai nyomozócsoport rendelkezésére. Az ATR-32 típusú gépet 1995-ben gyártották Kubában, és majdnem 25 000 órát töltött a levegőben. Az Aerocaribbean kubai légitársaság 2006 óta használta a gépet.

Ronaldo Díaz tartományi ügyész az AIN repülési hírügynökségnek tett nyilatkozata szerint a holttestek mind megégtek, egy részüket pedig vizsgálat és azonosítás céljából már a fővárosba szállították. Az áldozatok családtagjai közül már többen megérkeztek Havannába.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr142438390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása