A 84 éves exvezér egészségügyi állapotára hivatkozva múlt héten lemondott pártvezetői posztjáról, írja a granma.cu.

„Nem tudok olyasmit teljesíteni, amire nem tudom rászánni minden időmet az állaptom miatt” – idézték Castrot. Egészsége már két éve is közbeszólt, így közel fél évszázados vezetés után kénytelen volt lemondani az elnöki posztról testvére, Raúl javára, de továbbra is a Kommunista Párt első titkára maradt, egészen mostanáig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Múlt héten diákok előtt jelent meg, ahol állítólag már hangsúlyozta, hogy nem pátveztőként van jelen. Természetesen megragadta az alkalmat, hogy szóljon pár szót a gazdasági reformokról, amelyek számos változást hozhatnak az ország életében.

Jövő tavasszal a Kommunista Párt megtartja ötödik konresszusát, ahol a reformokon megvitatásán kívül megválasztják az új párttitkárt is.

Sokak szerint minden jel arra mutat, hogy Castro a visszavonulását készíti elő, sőt, már az ország ügyeit illető kérdésekben is egyre kevesebb szerepet vállal, a reformok előkészítésében sem vett részt, véli Oscar Espinosa Chepe független közgazdász.
„A gyakorlatban mást sem csinál, csak a nemtzetközi ügyekről beszél. Régóta nem tevékenykedik párttitkárként...Fidel Castro a visszavonulását készíti elő”
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr82472298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása