Ileana Ros-Lehtinen floridai képviselő, januártól a külügyi bizottság elnöke, keményen kritizálta USA Kuba-politikáját, hangsúlyozva, hogy a szigetországban soha nem lesznek változások, ha Amerika továbbra is gyengekezűnek mutatkozik.
 

„Engedményeket tenni annak a kormánynak nem helyes dolog. Segítenünk kell a disszidenseket, a belső ellenzéket, a Damas de Blanco asszonyait, és a politikai ellenzéket.”

 

Folytatásként katasztrófának nevezte Barack Obama politikáját, azon engedményekre utalva, amelyek az amerikai elnök nevéhez köthetők. A Bush-kormányzat által megszigorított szigetországba való utazáson, és pénzadományok átutalásán lazított Obama.
A politikusnő biztosította az El Nuevo Herald napilapot arról, hogy igyekezni fog minél több forrást és programot a disszidensek megsegítésének szolgálatába állítani, majd rátért az egyház mediátori szerepére is.
 

„Azt gondolom, hogy a katolikus egyház egy nagy kudarc Kubában…Lehetne reménysugár is a változások idején, de inkább a kormánynak segít abban, hogy a nép körében elfogadtassa a vezetést.” majd így folytatta: „Azért megtapsolni a kormányt, mert kiengedte a politikai foglyokat, elég morbid vicc. A katolikus egyház részt vett ebben az átverésben, azért, hogy nemzetközi szinten jobb színben tűntesse fel a rezsimet.”
 

Alan Gross amerikai bebörtönzöttre is kitért, akit - egy éve tartóztattak le, miközben számítógépet, mobiltelefont és más elektronikai eszközöket osztott szét – szerinte Castro azért tart fogva, hogy később „üzleteljen vele kapcsolatban” az USA-val, hátha ki tudja őt cserélni másokra. Egyesek szerint arra az 5 kubaira, akit 1998-ban tartóztattak le az Egyesült Államokban kémkedés vádjával.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr912512945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása