Fejenként közel öt éves börtönbüntetésre ítélték azt a négy ellenzékit, akik az év elején kormányellenes pamfleteket terjesztettek, írja az elmundo.es.

Egy kubai emberi jogi szervezet szerint a férfiak január közepén olyan röpiratokat osztogattak, amelyeken többek között a „Le Castroékkal” vagy „Szabadságot a politikai foglyoknak” feliratok voltak olvashatók. Mindezt Havanna központjában, a párt székházával szemben, illetve forgalmas belvárosi utcákon tették.

Őrizetbe vételük után az ellenük felhozott vádak hatósági közeg megsértése és „nyilvános zavarkeltés” voltak. A havannai bíróság a napokban hozta meg az ítéletet, miszerint a négy férfi közül hármat öt, egyet pedig három évre ítéltek.

A kubai kormány minden ellenzékire az Egyesült Államok zsoldosaként tekint, és nem fogadja el a politikai fogoly terminust, hiszen álláspontjuk szerint mindegyiküket törvényesen ítélték el.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr902951455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása