A spanyolországi kubai nagykövetnek egy vitán volt alkalma arra, hogy véleményt mondhasson a Grupo 75 tagjairól, akiket július óta fokozatosan engednek szabadon, és fogadnak be Spanyolországban.

A vitán - melynek tárgya a neoliberális sajtó lerombolása volt - Alejandro González megragadta az alkalmat, hogy kifejezésre juttassa a volt foglyokkal kapcsolatos érzéseit, illetve Fidel Castro legutóbbi nyilatkozatáról is szóljon néhány szót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ez a söpredék idejött, és máris problémákat okoz.” – utalt a négy kubai brüsszeli útjára, melynek során arra kérték az EU-t, hogy ne függessze fel a Közös Álláspontot. Kihangsúlyozta, hogy igazságtalannak tartja az Unió viselkedését, mivel az egyetlen ország, amellyel az EU nem kötött kétoldali együttműködési szerződést, az Kuba, mindazok ellenére, hogy „privátban” sok európai ország támogatja a Kubával való kapcsolat normalizálását. Az aktuális kormánynak pedig megköszönte, hogy annyit tesznek – főleg Miguel Ángel Moratinos külügyminiszter közbenjárásának köszönhetően – a helyzet „normalizálásáért, és azért, hogy a Közös Álláspontot egy bilaterális együttműködés váltsa fel.

Szóba hozta Fidel Castro legutóbbi nagy visszhangot kiváltó megjegyzését is, miszerint a kubai modell már nem működőképes. Fidel „sosem árulná el a kubai forradalom zászlajának alapelveit”, - mondta González, majd hozzátette, hogy „a parancsnok szavait manipulálták”. „Még ő maga is helyesbített. Fidel nem tévedhet ekkorát.”

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr912318159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása