Castro demenciában szenved

2010.10.05. 16:00

Guillermo Fariñas, bebörtönzött pszichológus és újságíró  állítása szerint Fidel Castro demenciában, azaz időskori szellemi hanyatlásban szenved, legalábbis véleménye szerint a 83 éves Castro legutóbbi nyilatkozatai erre utalnak. A tavasszal több mint négy hónapon át éhség  és „folyadék–sztrájkot” tartó ellenzéki a kórházban nyilatkozott az El Mundo spanyol napilapnak.

„Azzal, hogy nagy nyilvánosság előtt, követői és kritikusai számára is teljesen váratlanul vallott arról,  hogy a kubai modell még itt sem működik, hatalmas baklövést követett el.” – támasztotta alá feltételezését Fariñas, aki szerint Castro ezért is szólal fel azóta kevesebbszer nyilvánosság előtt.  Hozzátette, hogy a vezetésnek ideje mérlegelni a visszavonulást, hiszen „nagyon nehéz helyzetbe kerültek amiatt, amit a vezetőjük mondott, és ami kétség nélkül szimbolikus értékű a világ legradikálisabb baloldala számára, hiszen olyan helyzetbe hozta őket, amiből gyakorlatilag nincs kiút.”

Fariñas egyébként éhségsztrájkjának köszönhetően került sürgősen kórházba, ahol meg kellett műteni, mivel komplikációk léptek fel az epéjénél. A bevatkozás sikeres kimenetelű volt, és már ki is engedték a kórházból.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr872344089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása