Bárki végezhet Castroval

2010.11.16. 13:06

A népszerű „Call of Duty: Black Ops” amerikai videojáték legújabb kiadásában a harcos kedvű játékosok akár Fidel Castroval is végezhetnek. A kubai kormány természetesen érzékenyen reagált a legendás vezetőjüket érő virtuális csapásra.

 

 

A cubadebate.cu weboldal szerint ez a lépés is része az Egyesült Államok fél évszázada tartó Kuba-ellenes kampányának.
„Újabb hadművelet Kuba ellen (…) Azt, amit ötven év alatt sem tudott elérni az Egyesült Államok kormánya, most virtuálisan próbálja megtenni”, írták a hivatalos orgánumon, hozzátéve, hogy a játék logikája kétszeresen is perverz. Egyrészt dicsőíti azokat a merényleteket, amelyeket illegálisan tervezett az USA kormánya Castro ellen, másfelől pedig serkenti az amerikai gyerekek pszichopata hajlamait.

A Call of Duty legújabb kiadása a kubai rakétaválságot eleveníti meg, amelyben a játékos feladata CIA ügynökként Castro likvidálása.

A kubai hatóságok szerint eddig 600 alkalommal próbáltak vele végezni élete során, az akciók többségét a CIA szervezte. „Kubai szakértők” szerint az amerikai ügynökség egyszer igen közel került célja eléréséhez, mégpedig egy mérgezett csokoládé turmix segítségével. Azonban több elhíresült próbálkozás is volt, mint például a mérgezett szivar, vagy a baktériumokkal átitatott pulóver esete.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr522449977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása