A Riporterek Határok Nélkül szervezet szerint a sajtószabadságot tekintve Kubában semmi sem változott Raúl Castro hatalomra kerülése óta, és ezt az idei statisztikák is alátámasztják, ugyanis az év első harmadában mintegy 30 újságírót tartóztattak le a szigetországban, írja az elmundo.es

„A politikai foglyok szabadon engedése ellenére semmit sem javult a helyzet Kubában. Ami az emberi jogokat illeti, Raúl nem tett többet testvérénél.” – írja a nemzetközi szervezet azon az általa kiadott listán, amelyen a szabadságot elnyomó politikai vezetők és szervezetek szerepelnek. Az ifjabbik Castro is tagja a 38 nevet tartalmazó díszes társaságnak.

A szervezet egyik munkatársa, Benoît Hervier szerint 2011 első harmadában mintegy 30 újságírót tartóztattak le Kubában, a sajtó független és alternatív képviselőivel szembeni kormányakció keretén belül.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr102885438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása