Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága ősszel egy olyan floridai törvényt vitathat meg, amely eddig megtiltotta az állami egyetemeknek, hogy állami pénzből szervezzenek tanulmányi utakat olyan országokba – mint Kuba -, amelyet terroristának minősítettek.

Márciusban az Amerikai Társaság a Szabadságjogokért (ACLU), három másik egyetemmel karöltve kérte a legfelsőbb bíróságot, hogy vizsgálják meg a törvényt, amelyet 2006-ban léptették életbe, és Kubán kívül olyan országokat érint, mint Irán, Szíria, Líbia vagy Szudán.

A legfelsőbb bíróság hétfőn határozott jelét adta, hogy hajlandó megtárgyalni az ügyet, ugyanis arra kérte a Fehér Házat, hogy fejezze ki álláspontját a törvénnyel kapcsolatban. Eddig még nem érkezett hivatalos válasz, ám az ACLU szerint már vizsgálják az ügyet.

Afloridai felsőoktatási intézmények vezetői szerint a törvény miatt előnytelen pozícióba kerültek, és ez sok tervüket negatívan érintette, úgy mint a kutatói ösztöndíjakat és a csereprogramokat.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr602918166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása