Hugo Chávez szerdán Kubába utazott, hogy meglátogassa régi jó barátját Fidel Castrot, és még szorosabbra fűzzék a két ország közötti baráti viszonyt. – írja az El Nuevo Herald.

„Chávez elnök azzal a céllal látogat meg minket, hogy megvizsgáljuk az országaink közötti kétoldali kapcsolatot.” – áll a kubai médiumok számára kiadott hivatalos közleményben.

 

 

 

 

 

 

 

Jóban Rosszban

Chávez napirendje egyelőre nem ismeretes, csupán azt tudni, hogy Kuba az utolsó állomása dél-amerikai körútjának, amely során Brazíliába és Ecuadorba is ellátogatott. Chávez utoljára tavaly novemberben járt Kubában, amikor a két ország közötti 2000-ben köttetett együttműködési megállapodás tíz éves évfordulóját ünnepelték, illetve újabb tíz évre hosszabbították azt meg. Ez igazán jó üzlet Kubának, hiszen ennek köszönhetően 100 ezer hordó kőolajat kap naponta Venezuelától, és ezért cserébe csupán orvosi, oktatási szolgáltatásokat kell nyújtania.

Az egyik legutóbbi közös projektjük pedig annak a Venezuelából érkező 1600 km-es optikai kábelnek a lefektetése volt, amelyen keresztül nagysebességű internet érkezik a szigetországba, háromezerszeresére növelve az internetkapcsolat kapacitását. A tenger alatti kábel februárban érkezett meg, és a hírek szerint az év második felétől üzemel majd. Nagy valószínűséggel azonban, ennek jótékony hatásaiból a lakosság semmit sem fog érezni. Jelenleg erősen korlátozzák az internethasználatot, kizárólag állami és iskolai használat esetében engedélyezik, ezzel Kuba a térség legelszigeteltebb országa. A helyzet, úgy tűnik, a közeljövőben sem változik - gyors venezuelai vezeték ide vagy oda -, hiszen a kormány nem tervezi, hogy a tömegek számára is elérhetővé teszi az internetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr922972808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyani · http://skypesuli.hu/ 2011.06.11. 17:54:02

This is the beginning of beautiful friendship.

goluboyvagon 2011.07.23. 10:14:55

"Doctors treating Venezuelan leader Hugo Chávez for cancer told him weeks ago that he has only a 50 percent chance of living another 18 months, "
www.aei.org/article/103888
süti beállítások módosítása