Mariela Castro csak néhány napja regisztrált a Twitteren, de máris botrányba keveredett, ugyanis nem túl szofisztikált stílusban szólt be Kuba leghíresebb ellenzéki bloggerének, Yoáni Sáncheznek. Raúl lánya leginkább – Kubához képest – liberális nézeteiről ismert, az LMBT jogok elkötelezett védelmezője, ám a rendszert illető kérdésekben meglehetősen vaskalapos.

Mariela Castro többek közt hitvány parazitának nevezte Sánchezt, miután modern kubai lévén, a napokban regisztrált magát Twitteren. „Hitvány paraziták: megkaptátok a főnökeitektől a parancsot, hogy egy szólamban, előre meghatározott forgatókönyv szerint válaszoljatok nekem? Legyetek már kreatívak.” – fröcsögött Castro lánya, és a kormánypárti kánonba belesimulva utalt arra, hogy Sánchez bizony - minden ellenzéki társával egyetemben - Washington bérence.                                                             

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mariela Castro Yoáni Sánchez alábbi üdvözlő üzenetére reagált ennyire paprikásan:
„Azt mondják, Mariela Castro regisztrált a Twitteren. Egy kérdést intéznék hozzá. Mi kubaiak mikor coming outolhatunk?” – kezdte Sánchez, a szexológus végzettségű Castro melegjogi aktivizmusára utalva. Majd így folytatta: „Isten hozott a Twitter pluralitásában, itt senki sem hallgattathat el engem, és senki sem vonhatja meg a kiutazási ill. belépési engedélyemet.”

„Az, ahogyan a tolerancia kérdését megközelíted, csak reprodukálja a hatalom avítt mechanizmusait. Ahhoz, hogy javuljanak a „szolgáltatásaid”, tanulnod kellene.” – válaszolta érthetetlen módon a CastroEspinM néven regisztrált szexológus.

Nem csoda, hogy Castro Twitteren keresztül támadt rá a kubai kormányt félelem nélkül és nyíltan kritizáló Sánchezre, aki Generación Y nevű blogján kívül leginkább ezen a felületen osztja meg gondolatait követőivel.

Raúl lánya egyébként nemrég tért vissza egy hollandiai körútról és nagyon pozitívan nyilatkozott az amszterdami piros lámpás negyedről, ahol meglátása szerint „rendkívül méltóságteljesen” bánnak a prostituáltakkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://vivacubalibre.blog.hu/api/trackback/id/tr413369232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása